آنزیم های موجود در بزاق زالو کدام ها هستند؟
امروزه خواص زالو درمانی بر کسی پوشیده نیست و این خاصیت به خاطر وجود آنزیم های درمانی مفید در بزاق این موجود است. در مطلب پیش رو شاخص ترین آنزیم های موجود در بزاق زالو را بیان خواهیم کرد.از بین گونه های مختلف زالو، تمام زالو ها درمانی نیستند. از این رو زالوی مورد نظر ما زالوهای خانواده هیرودو هستند که معروفترین زالو ها در درمان می باشند. بیش از ۱۰۰ نوع آنزیم درمانی مفید در بزاق این زالو ها شناسایی شده است که ما شاخص ترین آنها را بیان خواهیم کرد.
آنزیم هیرودین بی حس کننده و رقیق کننده قوی خون
مهم ترین و اصلی ترین آنزیم بزاق زالو است. خاصیت بیحس كنندگی دارد لذا دقایقی بعد از چسبیدن زالو به محل و ترشح این آنزیم از طریق بزاق، منطقه بیحس می شود و احساس سوزش ناشی از نیش زالو از بین میرود و بیمار به راحتی وجود زالو و خونخواری آن را تحمل میكند. زمان انعقاد خون را از حالت معمول به تاخیر می اندازد و موجب می گردد مواد آلوده به واسطه خونریزی از طریق نیش زالو از بدن خارج شوند.
هیرودین در رقیق کردن خون از هپارین، آسپرین و خیلی از رقیق کننده های دیگر قوی تر عمل می کند. پژوهشگران دپارتمان فارماكولوژی دانشگاه كنتاكی طی تحقیقاتی، اثرات ضد انعقادی هیرودین را با هپارین مقایسه كردهاند :
- هیرودین برای فعال شدن نیاز به كوفاكتور ندارد.
- هیرودین اثرات پایدار و یكنواخت وابسته به دوز دارد.
- هیرودین اثر مستقیم روی مهار ترومبین دارد.
- هیرودین مسمومیت ندارد.
- هیرودین بی حسی موضعی می دهد.
هیرودین با انبساط ماهیچههای صاف جدار عروق سبب گشادی عروق و افزایش جریان خون میشود و گردش خون و پاکسازی را در محل مورد نظر سهولت می بخشد در نتیجه برای بیماران قلبی و عروقی بسیار مناسب است.
آنزیم بدلین ضد تورمی قوی
ضد تورم است هر چند در ترکیب با آنزیم های دیگر کارایی های متفاوتی پیدا می کند ولی بطور مستقیم بدلین خاصیت ضد تورم دارد و در اکثر بیماری هایی که ریشه تورمی مثل روماتیسم مفاصل، تورم مفاصل، تورم مغز یا حتی تورم عضلات دارند، باعث درمان و کنترل این بیماری ها می شود.
آنزیم دستابیلاز باز کننده عروق از پلاکت و گرفتگی
ضدتجمع پلاکت و گرفتگی است. در پاکسازی محل های جمع شدن پلاکت و گرفتگی خیلی قوی عمل می کند. منجر به حل شدن لخته های خونی تشکیل شده در عروق و اعصاب می شود و یکی از بهترین درمان ها برای سکته های مغزی و قلبی و فلج های ناشی از آنها است.
این روش توسط دانشمند روسی نیکونوف ابداع شد و به روش نیکونوف معروف است. استفاده از آنزیم دستابیلاز یا روش نیکونوف به گونه ای است که این آنزیم را به صورت مجزا در آمپولی آورده اند و در درمان سکته ها به صورت مرتب بکار گرفته می شود. این آنزیم با اثرات فیبرینولیزی و هیدورلیزکنندگی منجر به حل شدن لخته های خونی تشکیل شده می شود.
آنزیم دوقلوی لیپاز و استراز زداینده چربی های زاید
از لیپولیتیک فاکتورها هستند و باعث تجزیه چربی های زاید بدن می شوند که دفع این چربی ها از طریق ادرار و مدفوع و حتی خون می باشد. به حدی موثر هستند که اگر افراد بیمار را بعد از زالودرمانی مورد آزمایش قرار دهیم در جواب آزمایش انها از آن چیزی که به عنوان چربی زاید نام برده می شد، مانند کلسترول، تری گلیسرید، LDL و … کاهش چشمگیری دیده خواهد شد.
در صورت درمان صحیح و تحت نظر بودن طبیب حاذق، درمان این چربی ها و حتی چربی رگ ها را نیز این دو آنزیم توانایی پاکسازی دارند.
آنزیم هیالورونیداز حمل کننده آنزیم های دیگر
از دیگر آنزیم های بزاق زالو می توان به آنزیم فوق العاده هیالورونیداز اشاره کرد. این آنزیم با حل کردن مواد بافتی، زمینه پخش بزاق زالو را در بافت ها فراهم می کند و با این کار زالو توانایی می یابد بافت های دور دست را نیز تحت تأثیر قرار دهد و اثرات درمانی در همه جای بدن به خصوص در نزدیکی محل اتصال زالو به بدن بر جای بگذارد. به عنوان مثال برای بیماری روی پای او زالو می ندازیم و پس از دو سه روز اذعان دارد سنگ کلیه او نیز دفع شده است. بخاطر وجود همین آنزیم است.
بطور کلی این ماده هم به عنوان فاکتور پخش کننده و هم به عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می کند.
آنزیم آنتی الاستاز ضد حساسیت و آلرژی
آنزیمی است که الاستین جلدی را به خصوص در پوست ، تنزل می دهد و همانطور که از اسم آن پیداست خاصیت ضد حساسیت و تحریکات پوستی و الاستین و آلرژی دارد. اگر این آنزیم نبود در اثر گزش و تزریق آنزیم های مختلف به بدن، تحریکات و حساسیت های پوستی شدیدی ایجاد می شد. در درمان آلرژی های پوستی نیز موثر است.
آنزیم اورگلاز ضد درد
اورگلاز یکی دیگر از آنزیم های زالو است که دارای اثرات درمانی در بیماری آرتروز است. بسیار دیده شده است که افراد مبتلا به آرتروز زانو که از درد زانو و محدودیت حرکتی زانوها رنج می برند با چند جلسه زالو درمانی بهبودی بسیار می یابند. زالو همچنین کاتکولامین ترشح می کند که روی پایانه های عصبی بخصوص در پوست مانند دوپامین و سروتونین عمل می کند.
آنزیم آپیراز روان کننده خوان
آپیراز یکی دیگر از آنزیم های موجود در بزاق زالو است که روان کننده و جاری کننده خون است. وجود این آنزیم باعث جلوگیری از تجمع پلاک و آلودگی در بدن می شود.
8 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام بسیار ممنوت از اطلاعات مفید تون . اگر ممکنه تنوع زالو ها وآنزیم های موجود در بدن آنها رو هم بالا ببرید .
درود بی پایان بسیارعالی بود ولی دنبال مطالب بیشتردرموردنامهاوخواص بیشتر آنزیمای زالو هستم
با عرض سلام و احترام
میدانید از چه تست های بیوشیمیایی برای شناسایی آنزیم های بزاق زالو استفاده می شود ؟
با سلام
این آنزیم ها در روغن زالو هم وجود دارند ؟
اگر جواب مثبته با توجه به این که در زالو آنزیم هیارودیناز وجود دارد و باعث شکستن مولکول هیالورو نیک اسید می شود که یک آب رسان قوی است آیا از روغن زالو می توان به عنوان آب رسان استفاده کرد
بسیار موثر برای امراض مختلف بخصوص در درمان گرفتگی عروق و سکنه و بی حسی و گز گز دست و پا و ضربه مغزی بوده
بنده شخصاً در این مواردی که گفتم جواب گرفتم
با سلام
با تشکر از حسن توجه شما دوست عزیز
موفق باشید
سام وقت شما بخیر
ممنون از ازلاعات خوبتون
میخواستم بدونم ی زالو تا چه محدوده ای رو تحت تاثیر قرار میده
با سلام
هر زالو بطور مستقیم محدوده ۵ سانت رو تحت تاثیر قرار می دهد ولی در پروسه زالو درمانی کل فرآیند درمان داخل جریان خون ریخته می شه و تاثیر آن روی کل بدن خواهد بود.
موفق باشید